הסכם הממון הוא הסכם אשר כולל את כל הסעיפים לגבי החיים המשותפים העתידיים של בני הזוג ולא משנה מה המגדר שלהם או מה מולדתם. מהות ההסכם היא קביעת חלוקת הרכוש והכסף של כל אחד מן הצדדים אם וכאשר יחליטו במשך החיים הזוגיים להיפרד. ההסכם יכול להתייחס גם לילדים. כמעט תמיד הסכם ממון נכתב לפי הנישואין, כאשר כל התהליך מתחיל כמה חודשים לפני החתונה אך ישנם מצבים בהם ההסכם נכתב או נערך גם לאחר החתונה מנסיבות שונות.
האם ניתן לנסח את הסכם הממון גם אחרי החתונה?
במידה ולא נחתם הסכם ממון לפני החתונה ישנה אפשרות לעשות זאת גם אחרי. למעשה הסכן ממון הוא לא תנאי לחתונה והוא לא קשור אליה בשום צורה. זהו הסכם שמטרתו לסדר את החיים הזוגיים שלאחר מכן, כך שכל אחד מבני הזוג יידע מה מגיע לו ומה לא במקרה של פרידה. ניסוח של הסכם הממון יכול גם להשתנות אחר החתונה ואף להיערך באופן מלא.
הגעה למצב של "או הסכם או גירושין"
לעתים אי חתימה על הסכם ממון לאחר הנישואין יכול להגיע עד מצב של גירושין. לא מעט זוגות חושבים לערוך את הסכם הממון כדי שלא יהיו להם בעיות בהמשך אך אחרי החתונה המצב נהיה שונה ובן זוג אחד, זה שבדרך כלל יש לו יותר לבד בהיעדר הסכם ממון, יישאר היחידי שרוצה לחתום עליו. הצד השני בזוגיות לא תמיד יתחשב ברצון הזה אחרי שכבר קיבל מה שהוא רוצה, נישואין, ולכן המצב בין בני הזוג יכול להגיע למרמור מתמשך למרות שבפועל הם יכולים להחליט על 'פשרה' ולא לחתום עליו.
פנו אלינו לפרטים נוספים 073-7818760
מי יכול לערוך את הסכם הממון המיוחל?
גם אם בני הזוג משדרים על אותו הגל רצוי וכדאי לשמר את הזכויות באמצעות עורך דין מהתחום מנוסה המתעסק רק בדיני המשפחה שכן לכל מילה יש משמעות ולעתים רבות נפתחים הסכמים אשר הדברים לא נכתבו ולא נעשו כמו שצריך. זכרו כי הסכם ממון – ככל והצדדים נשואים או עתידים להינשא – חייב להיחתם בפני בית המשפט שאם לא כן, להסכם לא יהיה תוקף משפטי.